Parlamentul olandez a votat deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari

 

Parlamentul olandez a votat cu o majoritate covârsitoare sa nu prelungeasca regimul restrictiv existent pentru lucratorii bulgari si români dupa 1 ianuarie 2014, în pofida sentimentelor puternic negative ale publicului, relateaza Novinite.

muncitori santierLa sfârsitul lunii octombrie a anului trecut, partidul de dreapta VVD (Partidul Popular pentru Libertate si Democratie) si Partidul Laburist (PvdA) au ajuns la un acord, sub auspiciile caruia restrictiile pentru lucratorii din Bulgaria si România vor fi ridicate în 2014, iar cerinta privind rezidenta pentru a putea vota la alegerile locale va fi majorata de la cinci la sapte ani.

Imigrantii vor fi exclusi de la acordarea ajutoarelor sociale în primii sapte ani de rezidenta, iar durata de rezidenta pentru a obtine cetatenia a crescut de la cinci la sapte ani.

Olanda, aminteste Novinite, a fost una dintre cele zece state membre UE care au anuntat în vara anului trecut ca va pastra restrictiile existente pe piata muncii pentru cetatenii din Bulgaria si România, tari intrate în UE în 2007.

Potrivit sondajelor de opinie, sentimentele publicului olandez ramân în continuare foarte ostile imigrantilor, iar oamenii cer ca granitele Olandei sa ramâna închise pentru cetatenii bulgari si români pâna în 2019, o propunere care câstiga teren în Marea Britanie. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie