Ciprian Dobre, presedintele Consiliului Judetean Mures: Pentru administratia publica medierea poate fi o solutie

 

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre a fost prezent vineri 6 decembrie, la conferinta „Medierea si mediul de afaceri” care a avut loc la Targu Mures.

Ciprian Dobre, presedintele Consiliului Judetean Mures

Ciprian Dobre, presedintele Consiliului Judetean Mures

Ciprian Dobre a sustinut ca medierea ca metoda poate reprezenta o solutie in evaluarea riscurilor.

Ca avocat pot sa spun ca decizia de a deschide un proces este una grea din cel putin trei puncte de vedere. Sunt cel putin trei categorii mari de vulnerabilitati atunci cand esti reclamant: obiectivitatea, durata procesului, si timpul din viata noastra”

Cele trei puncte de vedere, se pot atenua prin instrumentul medierii a sustinut Dobre.

Ciprian Dobre a afirmat ca medierea nu apartine exclusiv unei calificari, iar pentru un bun mediator nici nu ar trebui sa aiba cunostinte juridice, si asta pentru ca  „noi, juristii deja privim intr-un mod anume deformat din punctul de vedere al medierii”

Citand-o pe Andreea Ciuca in postura de judecator, Ciprian Dobre a spus ca „este greu sa distingi si sa dai o solutie care sa fie si dreapta pentru ambele parti si legala. De multe ori ceea ce ar fi drept nu e neaparat legal, si de multe ori ceea ce este legal nu este neaparat drept fata de cele doua parti, iar noutatea medierii este metoda gasita de a imbina cele doua solutii legale si a face si dreptate care intodeauna este la mana partilor.”

Ciprian Dobre a sustinut ca piata este libera atat pentru avocati, cat si pentru juristi, judecatori sau chiar procurori pentru ca medierea poate rezolva latura civila a procesului penal. „Cred ca cei care sunt seriosi in ceea ce fac, vor reusi sa impuna medierea ca solutie intre parti intre cetatenii obisnuiti, iar medierea trebuie sa devina un serviciu public de calitate” a spus Dobre.

Si pentru administratia publica medierea poate fi o solutie atat vreme cat poate ajunge repede in acele locuri in care restul institutiilor serviciilor publice, ajung foarte greu si formal.” a conchis Ciprian Dobre

I.T.F

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie