Studentii romani si bulgari, pe cale sa renunte la studii in Marea Britanie, din cauza presiunii administrative sau a suspendarii creditelor

 

Londra îi persecuta pe studentii bulgari si români, ei protesteaza pe Downing Street, titreaza marti cotidianul sofiot Trud, care informeaza ca zeci de studenti bulgari din Marea Britanie sunt pe cale sa renunte la studii din cauza presiunii administrative sau a suspendarii creditelor.

universitatea cambridgeMaria (numele a fost schimbat — n.r.), care studiaza la Universitatea din Liverpool, a fost obligata de institutie sa-si plateasca întreaga taxa anuala de 9.000 de lire sterline cu toate ca suma este acoperita de un credit. Motivul este ca institutia care administreaza creditele studentesti Students Loans Company (SLC) a trimis o scrisoare universitatii în care se afirma ca bulgaroaica a primit cu 1.118 lire mai mult decât avea dreptul si trebuie sa returneze suma.

Învatamântul universitar în Marea Britanie este cu plata si majoritatea studentilor recurg la credite care provin de la SLC. Cazul Mariei nu este nici pe departe izolat. Zeci de studenti bulgari si români se plâng în grupul lor de Facebook ca au conturile bancare blocate sau ca au primit scrisori de la SLC ca fac obiectul unei anchete, din simplul motiv ca sunt cetateni ai uneia dintre cele doua tari. În urma cu o saptamâna tabloidele britanice au scris ca bursele studentesti pentru români si bulgari vor fi si ele suspendate.

Ambasada britanica la Sofia a negat aceste afirmatii. Diplomatii britanici sustin ca nu este nici o schimbare în cea ce priveste creditele si bursele studentesti. Suspendate sunt doar creditele pentru cheltuieli zilnice, asa-numitele maintenance loans, si asta pentru ca, în ultimul timp, numarul de solicitari este prea mare.

Trud comenteaza ca problemele cu care se confrunta studentii sunt doar o parte din campania împotriva bulgarilor si românilor în Marea Britanie. Saptamâna trecuta, cetateni ai celor doua tari, inclusiv studenti, s-au strâns pe Downing Street pentru a protesta împotriva masurilor discriminatorii. Potrivit unui diplomat britanic, campania împotriva imigrantilor din Bulgaria si România va continua pâna la alegerile europarlamentare din mai 2014, mai scrie ziarul. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie