Plenul CSM a luat act de cererile de demisie ale procurorului Angela Nicolae si judecatorului Adrian Neacsu, ambii cu dosare penale

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, marti, de cererile de demisie din magistratura depuse de Angela Nicolae, procuror la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, si Adrian Neacsu, judecator în cadrul Tribunalului Vrancea, ambii având dosare penale.

csmUrmeaza ca presedintele Traian Basescu sa emita decretele de eliberare din functie.

Angela Nicolae, procuror-sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din Parchetul General, a fost arestata pe 29 octombrie, fiind inculpata în dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de peste 70 de milioane de euro cu produse din carne.

Ea este acuzata ca, împreuna cu fiul sau, a pretins, în numeroase rânduri, diferite sume de bani de la doi membri ai retelei de evazionisti, lasându-i sa creada ca va putea influenta obtinerea unor solutii favorabile în dosarele penale în care acestia erau cercetati.

Judecatorul Adrian Neacsu a fost trimis în judecata de DNA pe 25 aprilie, acesta fiind atunci si membru al CSM.

El este acuzat ca, în calitate de judecator, membru ales al Consiliului, a încasat nejustificat de la CSM suma de aproximativ 67.000 lei, reprezentând venituri din salarii si asociate (din care diurna de detasare în suma de peste 13.000 lei), aferente unui numar de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

DNA sustine ca magistratul a beneficiat de plata integrala a acestor drepturi de natura salariala si asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat – foi colective de prezenta si cereri pentru plata cheltuielilor de diurna de detasare.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie