De la 1 ianuarie, procesatorii de lapte nu vor mai putea procesa laptele conform amestecat cu cel neconform

 

Zeci de fabrici de lactate sunt pe punctul de a-si închide activitatea, în contextul în care perioada de tranzitie acordata de Comisia Europeana României s-a încheiat. De la 1 ianuarie, procesatorii nu vor mai putea procesa lapte conform amestecat cu cel neconform.

LaptePâna în ulrima zi a acestui an, laptele neconform cu standardele europene care se produce în România ridica mari semne de întrebare procesatorilor care nu au reusit sa se adapteze cerintelor si înca proceseaza amestecat lapte conform si lapte neconform.

Aceasta întrucât la 31 decembrie anul curent expira perioada de tranzitie oferita de Comisia Europeana procesatorilor români pentru a produce lapte conform si neconform fara separare. 55 de unitati sunt într-o situatie incerta si cel mai probabil multe dintre ele vor fi nevoite sa îsi sisteze activitatea.

În momentul de fata, acestea sunt identificate printr-o marca rotunda si pot fi comercializate exclusiv pe piata din România. „În prezent, exista 55 de unitati de procesare lapte care beneficiaza de perioada de tranzitie pentru a procesa lapte conform si neconform fara separare, iar situatia acestor unitati va fi definitivata pâna la data de 31.12.2013. Prin urmare, informatiile privind situatia unitatilor de procesare lapte care beneficiaza de perioada de tranzitie pentru a procesa lapte conform si neconform fara separare vor putea fi furnizate începând cu 01.01.2014”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si Pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Alina Stanciu ,economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie