31 de autovehicule avariate intr-un accident in lant pe autostrada A1, tronsonul inaugurat joi. CNADNR, amendat

 

Un numar de 31 de autovehicule au fost avariate în urma tamponarilor produse, duminica, în Alba, pe sectorul de autostrada inaugurat joi, iar administratorul drumului (CNADNR) a fost amendat întrucât a intervenit târziu pentru a împrastia material antiderapant, în conditiile în care era polei.

masini pe autostradaPotrivit Centrului Infotrafic al Politiei Române, în judetul Alba traficul rutier este în continuare întrerupt pe autostrada Sibiu-Orastie, pe sensul Sebes – Cunta, din cauza tamponarilor produse în cursul diminetii, în urma carora au fost avariate, în total, 31 de autovehicule.

Conform sursei citate, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în conditii de carosabil alunecos si nepastrarea unei distante corespunzatoare în mers, între autovehicule.

Imediat dupa producerea accidentului, toate echipajele de politie rutiera disponibile au fost redirectionate pentru a devia circulatia prin municipiul Sebes (pe DN1 si DN7 – pe vechea ruta), pentru a face cercetari, masuratori si pentru a întocmi documentatia specifica.

Dupa închiderea circulatiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formata si care nu au suferit avarii au fost însotite de echipaje de politie spre Sebes.

Reprezentantii Infotrafic mai spun ca administratorul drumului a fost sanctionat cu 100 de puncte-amenda (8000 de lei) pentru interventia tardiva cu utilaje de împrastiere a materialului antiderapant.

Oficiali din Politie precizeaza ca amenda a fost aplicata Sectiei Drumuri Nationale Deva a CNADNR, care administreaza acea portiune de autostrada.

„Pentru ca o mare parte dintre autoturismele implicate în eveniment erau înmatriculate în strainatate, o alta cauza a tamponarilor ar putea fi oboseala la volan. În aceste zile multi români stabiliti în strainatate vin în tara pentru a petrece sarbatorile de iarna si este de asteptat ca traficul rutier sa se intensifice în special pe drumurile dinspre Nadlac si Bors. Conducatorii auto care circula pe distante lungi obisnuiesc sa se odihneasca pe parcursul calatoriei în parcari amenajate, însa în sezonul rece acest lucru este dificil, de aceea majoritatea încearca sa parcurga distante cât mai mari într-un timp cât mai scurt”, mai precizeaza Infotrafic.

Tamponarile în care au fost implicate 31 de autovehicule au avut loc duminica dimineata, în jurul orei 8.30, pe sensul Sebes – Cunta al autostrazii Sibiu-Orastie, pe un tronson inaugurat joi.

În urma accidentului au fost ranite patru persoane. Una dintre victime – o femeie – a fost ranita grav, pentru scoaterea acesteia din masina intervenind echipaje de descarcerare. Femeia a fost transportata la Spitalul Judetean din Alba Iulia, iar ceilalti trei raniti, care au suferit fracturi, au fost dusi la spitalul din Sebes. Mona Hera, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie