Presedintele CSM, Oana Schmidt Haineala, a prezentat raportului de activitate al institutiei pe 2013

 

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Haineala, a declarat, luni, cu prilejul prezentarii raportului de activitate al institutiei pe 2013, ca în acest an s-a demonstrat ca procurorii îsi pot asuma conducerea forului magistratilor.

oana schmidt haineala„Eu consider ca noi, procurorii, am demonstrat ca ne putem asuma conducerea forului magistratilor si am demonstrat înca o data în plus si prin aceasta modalitate faptul ca suntem si ne regasim pe deplin în statutul de magistrat „, a afirmat Haineala.

Seful CSM a subliniat ca în ultimii doi ani CSM a fost pus în postura de a-si exercita principalul rol constitutional, acela de garant al independentei justitiei.

„CSM a luat atitudine ori de câte ori aceasta valoare fundamentala a unui stat de drept a fost periclitata sau afectata si cred ca, în final, toate încercarile prin care institutia a trecut au avut si un rol benefic pentru ca ne-a oferit ocazia sa demonstram si sa ne demonstram ca rezistam la seisme de magnitudine ridicata si ca ne ne putem face datoria indiferent de presiune”, a mai spus Haineala.

Ea a precizat ca în calitate de magistrat asteapta în continuare un CSM curajos.

„Institutia fundamentala a statului si a sistemului judiciar românesc, CSM a dat pe parcursul anului 2013 masura eficientei, importantei si stabilitatii sale institutionale si functionala si prin asumarea responsabila, matura si echilibrata a rolului constitutional de garant al independentei justitiei. 2013 a fost un an dens si cred ca mai mult decât în perioadele anterioare, CSM a trebuit sa raspunda unor provocari externe sistemului judiciar si în acelasi timp unor asteptari si nevoi interne, în paralel cu implicarea în procesul complex de implementare a noilor coduri „, a mai spus seful CSM.(AS, autor : Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

  1. […] Tot luni a fost prezentat şi raportul de activitate al instituţiei. […]

Adaugă părerea ta


 

Distribuie