Taxa de solidaritate ar putea fi aplicata de anul viitor

 

Liderul PSD, premierul Ponta a declarat ca nu a renuntat la ideea introducerii unei taxe de solidaritate si ca va încerca în continuare sa îsi convinga partenerii de guvernare asupra necesitatii acestei masuri, care sa poata fi aplicata anul viitor.

victor ponta7„Pentru 2015, eu în continuare cred si o sa încerc sa-mi conving si partenerii de guvernare ca trebuie sa gasim acel sistem corect, echitabil, prin care pensiile mari sa ramâna pe loc si pensiile mici sa creasca. În acest moment, noi le marim pe toate la fel, si cel care are 700 de lei, si cel care are 7.000 de lei, le marim procentual la fel, în suma neta de fapt îi dam mai mult celui care are mai mult. Varianta – pentru ca nu ai voie, prin decizia Curtii Constitutionale, sa indexezi diferit – varianta este de fiecare data, sigur, un gen de taxa de solidaritate pe care la un moment dat am discutat-o, dupa care a cazut. Poate o sa reusim”, a spus Ponta la România TV.

El a precizat totodata ca nu a abandonat absolut deloc ideea de a avea trei trepte de impozitare, de 16%, 12% si 8%, lucru care se poate face însa în masura în care de la persoanele cu venituri foarte mari este colectat mai mult decât în prezent.

Ponta a adaugat însa ca nu exista în acest moment un consens pentru o astfel de decizie politica si ca Guvernul nu va adopta aceasta decizie pâna nu exista un consens în cadrul USL. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie