Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a anuntat ca lucrarile principale la gazoductul Iasi-Ungheni, pe teritoriul Romaniei, au fost finalizate

 

Lucrarile principale pe teritoriul României la gazoductul dintre România si Republica Moldova pe ruta Iasi-Ungheni au fost finalizate, se arata într-un comunicat transmis de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), titularul proiectului.

gazoduct iasi-ungheni„Consortiul format din HABAU PPS Pipeline Systems-INSPET-IPM-Partners România s-a încadrat în graficul agreat si, la sfârsitul lunii decembrie 2013, s-au încheiat lucrarile principale de pe teritoriul României la gazoductul Iasi – Ungheni”, potrivit ANRM.

Institutia mentioneaza ca în perioada urmatoare vor avea loc mai multe verificari si probe privind functionarea în conditii de siguranta, lucrari care presupun curatirea conductelor, probe de presiune, interconectarea cu sistemul de transport.

Proiectul este dezvoltat în baza unui acord încheiat între ministerele Economiei din România si Republica Moldova si are ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale din cele doua tari.

Premierul Victor Ponta a participat, în august 2013, în Republica Moldova, la ceremonia de inaugurare a lucrarilor, alaturi de premierul Iurie Leanca si comisarul european pentru Energie, Günther Oettinger.

Ponta declara la 31 august ca gazoductul va fi finalizat în decembrie, raspunzând unei întrebari legate de faptul ca santierul respectiv ar fi abandonat si ca a disparut conducta adusa la inaugurare.

Aflat pe santierul gazoductului, unde nu a gasit niciun muncitor, presedintele Traian Basescu afirma în septembrie 2013 ca lucrarile nu pot fi finalizate la termen, în decembrie, ci poate în februarie.

Consortiul care construieste conducta de gaze, format din companiile Habau PPS Pipeline Systems -Austria, Inspet si IPM-Partners (România), a aratat ca va respecta termenul contractual pentru executia „firului principal” al conductei, stabilit pentru 20 decembrie. Carol Dan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie