Ministrul Muncii: 80.000 de copii au cel putin un parinte plecat in strainatate

 

Nu mai putin de 80.000 de copii au cel putin un parinte plecat la munca în strainatate, potrivit ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, care a catalogat cifra ca fiind foarte mare. „Înca din 2012 ne preocupa acest aspect”, a completat oficialul.

mariana campeanuPotrivit acesteia, în Legea de protectie a copilului au fost facute o serie de modificari, astfel încât un parinte sa nu mai poata pleca în strainatate fara a anunta cui lasa copilul în grija, asistentii sociali fiind nevoiti sa verifice aceste declaratii.

Ministrul Muncii a recunoscut ca înca mai sunt copii abandonati, dar acestia intra într-o alta forma de supraveghere si îngrijire. „Am introdus si în scoli obligativitatea acordarii de consiliere pentru acesti copii, iar autoritatile locale trebuie sa îsi creasca atributiile în acest domeniu”, a mai spus Mariana Câmpeanu la un post de televiziune.

În cadrul Ministerului se lucreaza la o strategie pentru copii, menita sa le asigure acestora un standard de viata minim si sa reprezinte si o forma de a suplini alocatia care este foarte mica si foarte greu de marit per ansamblu.

„Trebuie sa dezvoltam domeniul de servicii pentru copii. Indemnizatia pentru copii este înfiorator de mica”, a explicat Câmpeanu. Ministrul Muncii sustine, în continuare, acordarea de alocatii diferentiat pentru copii, în functie de venitul parintilor. Claudia Spridon, adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie