Judecatorul Cristi Danilet: Promovez medierea ca o cale reala si autentica de solutionare a dosarelor – Audio

 

Judecatorul Cristi Danilet a vorbit in cuvantul de deschidere a  Seminarului ”Ziua europeana a medierii”, organizat la Suceava in zilele de 21 si 22 ianuarie 2014, despre promovarea medierii in Romania.

Conferinta Suceava 3” Medierea se va impune vrem nu vrem si in Romania. Deocamdata avem o oarecare reticenta tinand de mentalitatea romanilor, care mai degraba incep un proces, decat sa caute o cale alternativa de solutionare a litigiilor dintre ei.

Este de datoria noastra, a celor ce lucram in domeniul juridic, sa indrumam partile intr-un mod activ catre mediere, iar in al doilea rand, cred ca revine societatii romanesti in ansamblu, administratiei publice locale si centrale, sa promoveze medierea, pentru ca instantele din Romania sa nu se confrunte cu un numar urias de dosare.

Promovez medierea ca o cale reala si autentica de solutionare a dosarelor, incurajez magistratii romani, ca la randul lor sa sustina medierea, incurajez si colegii avocati sa sprijine medierea, care nu constituie o alternativa la avocatura, medierea nefiind o pseudoavocatura.” a spus judecatorul Cristi Danilet.

I.T.F.

 

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

1 comentariu

  1. Daniel Iovu spune:

    Impartasesc opinia exprimata de domnul judecator ca medierea nu este pseudoavocatura si cu tot respectul pentru colegii mediatori care sunt si avocati, profesiile juridice care practica medierea nu servesc intotdeauna scopului profesiei de emdiator. cu alte cuvinte juristii mediatori vor avea tentatia sa vina cu solutii si sa le impartaseasca partilor in conflict care le vor adopta. Un astfel de acord de mediere bazat pe „solutia” mediatorului nu este de durata iar conflictul nu se va stinge.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie