Noul sef al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta este Nicolae Cornea

 

Nicolae Cornea este noul sef Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, functie pe care o preia vineri, dupa demisia lui Ion Burlui.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, IGSUColonelul Nicolae Cornea a fost împuternicit joi sa preia atributiile functiei de inspector general al IGSU. Decizia a fost luata de premierul Victor Ponta, la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

Nicolae Cornea îl înlocuieste în functie pe Ion Burlui, care a demisionat miercuri, ca urmare a situatiei privind interventia în cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Colonelul Nicolae Cornea a fost prim-adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vâlcea.

Nicolae Cornea are 46 de ani, în 1993 a absolvit Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, fiind si licentiat în drept. În perioada 1993-1994 a activat la Brigada de Pompieri a Capitalei, în 1994-1995 a fost la Comandamentul Trupelor de Pompieri, iar din 1995, la Grupul de Pompieri „General Magheru” al judetului Vâlcea, unde a detinut functia de loctiitor al comandantului (1996-2004).

Cornea a ocupat, din 2004 pâna în 23 ianuarie 2014, functia de prim-adjunct al inspectorului sef al ISU Vâlcea.

Premierul Victor Ponta a semnat, miercuri, decizia de eliberare a lui Ion Burlui de la conducerea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, la propunerea lui Radu Stroe, care pâna joi a condus Ministerul Afacerilor Interne.

Ion Burlui declara ca a demisionat „din demnitate” si pentru a nu exista suspiciuni asupra colegilor sai care au intervenit în teren, dupa accidentul aviatic din Muntii Apuseni. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie