Deputatul Gheorghe Coman si-a recunoscut vinovatia in fata judecatorilor de la ICCJ

 

Deputatul Gheorghe Coman si-a recunoscut vinovatia joi la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ), la primul termen al procesului în care este acuzat de coruptie.

gheorghe coman„Am gresit. Recunosc. Asta e situatia. Vreau sa fiu liber, pentru ca am acasa copii mici”, le-a spus Gheorghe Coman judecatorilor.

Procurorul de sedinta le-a solicitat magistratilor condamnarea deputatului la trei ani de închisoare cu executare si confiscarea a 3.000 de lei si a unei sticle de whisky, primita ca mita de Gheorghe Coman.

Avocatul deputatului a cerut instantei sa ia în considerare ca acesta si-a recunoscut vina si sa-l condamne la închisoare cu suspendare.

Judecatorii urmeaza sa anunte joi sentinta.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie — Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus pe 16 ianuarie trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost presedinte al PC Buzau.

Coman a fost deferit justitiei pentru folosirea influentei de catre o persoana care îndeplineste o functie de conducere într-un partid în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În rechizitoriu, procurorii au retinut ca, în perioada noiembrie — decembrie 2013, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta în cadrul formatiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denuntator — în schimbul mentinerii acestuia în functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau (care la nivel politic ,,ar reveni” partidului respectiv), diverse servicii, precum si remiterea unor foloase materiale necuvenite.

„Concret, inculpatul Coman i-a pretins denuntatorului ca, în schimbul mentinerii acestuia în functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa îl angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ în cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel încât sa favorizeze o societate comerciala verificata — administrata de un consilier al aceluiasi partid”, arata DNA într-un comunicat.

Referitor la remiterea unor foloase materiale necuvenite, sursa citata mentiona ca acestea constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru, în cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzau de Gheorghe Coman. În acest context, între 12 — 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si suma de 3.140 lei.

În 27 decembrie 2013, Camera Deputatilor a încuviintat arestarea preventiva a deputatului Coman si la aceeasi data Serviciul Teritorial Ploiesti a propus Înaltei Curti de Casatie si Justitie — Sectia Penala luarea acestei masuri.

În 7 ianuarie 2014, Înalta Curte de Casatie si Justitie — Completul de cinci judecatori a dispus arestarea preventiva a parlamentarului pentru 30 zile.

La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiterii Directiei Generale Anticoruptie si au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informatii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casatie si Justitie.(AS-autor: Eusebiu Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie