cnpp.ro – Serviciul electronic al Casei Nationale de Pensii prin care poti afla in timp real informatii referitoare la stagiul de cotizare, precum si la data pensionarii

 

Casa Nationala de Pensii are un serviciu electronic prin care persoanele înregistrate pot accesa în timp real informatii referitoare la stagiul de cotizare, precum si la data pensionarii.

cnppOrice persoana interesata sa afle câti ani mai are pâna la iesirea din activitate sau care este stagiul propriu de cotizare poate afla aceste informatii online, printr-un serviciu electronic al Casei Nationale de Pensii Publice.

Astfel, la adresa https://www.cnpp.ro/home, accesând fereastra intitulata „De ce sa îmi fac cont?” si urmând procedurile indicate, utilizatorii pot afla gratuit informatii referitoare la propria situatie ca viitor pensionar. Pentru aceasta este necesara completarea formularului si a tuturor câmpurilor indicate, dupa care aceasta cerere trebuie descarcata si tiparita. Formularul contine date personale ale individului specificate în cartea de identitate, inclusiv CNP-ul.

Solicitantul trebuie sa semneze apoi cererea si sa mearga cu ea la orice Casa Teritoriala de Pensii împreuna cu actul de identitate, unde aceasta va fi procesata. În urma procesarii, solicitantul va primi pe adresa de email indicata un cont si o parola de utilizator cu ajutorul carora va putea accesa oricând informatiile personale, dar si pe cele ale altor persoane în baza unor procuri eliberate în acest sens.

Stagiul de cotizare, doar din 2001

Serviciul electronic al CNPP functioneaza de putin timp, mai exact din 2013, însa, exista doritori care au venit cu cererile la casele de pensii.

Potrivit Angelicai Mihail, directorul de comunicare al CNPP, solicitantii care detin astfel de conturi pot afla informatii referitoare la stagiul de cotizare doar dupa data de 1 aprilie 2001, când a fost introdus sistemul de raportare electronica. Totodata, pot fi aflate informatii referitoare la data iesirii la pensie, în functie de data nasterii, dar nu si amanunte despre nivelul pensiei pe care ar urma sa o primeasca solicitantul dupa iesirea din activitate.

„Anumite documente, cum ar fi cele de încadrare în grupele de munca, nu sunt întotdeauna în conformitate cu legea în vigoare, astfel ca încadrarea se poate face eronat. Apoi, nivelul pensiei mai depinde si de stagiul militar obligatoriu si de studiile superioare efectuate la zi care conteaza si acestea cum sunt valorificate la pensie, astfel ca e nevoie de o analiza riguroasa a dosarului de pensie”, a explicat directoarea de comunicare a CNPP. evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

3 comentarii

 1. Christa Kopietz spune:

  Stimatä doamnä sau domn,

  Sint cetäteanä germanä, de la data de 1.01.2015 in pensie. Vä rog sä mä informati cind primesc pensia din Romänia pentru anii lucrati.
  Sper cä primesc räspuns, pentru a vä transmite si datele necesare.
  Cu stimä si respect
  Christa Kopiet ( Stanciu)

 2. Marie- Emily Sendrea (Sendrea Maria in Romania) spune:

  Va cer ajutor urgent, pentruca parca ma-nvirt in cerc inchis !
  Am trimis memorii clare si simple la toate forurile competente, insa parca as cere relatii in chineza, mi se trimit aceleas raspunsuri, insa nu la intrebarile mele.
  Sunt cetateana canadiana, pensionata de cca. 4 ani si am probleme cu vechimea in munca din Romania, lipsindu-mi cartea de munca, insa avind o adeverinta parafata de fostul
  MAE la plecarea mea din tara in 1980. In baza legii 19/2001, as putea sa cotizez compensatoriu pentru perioada lipsa din cei zece ani minim necesari, asa cum mi s-a raspuns pe forum la 26.09,2008, ora 16.57, insa nimeni nu-mi raspunde clar si concis ce am de facut.
  M-ati putea ajuta dvs. ? Va multumesc si as aprecia o confirmare prin raspuns la aceste rinduri ale mele.

  Cu stima si respect,
  Marie- Emily Sendrea

 3. Tesler Agneta spune:

  Cand ma pot pensiona daca sunt nascuta in 1960,iunie25

Adaugă părerea ta


 

Distribuie