Cei mai bogati romani cu dosare penale

 

Cinci din primii zece cei mai bogati români în 2013, conform clasamentului realizat de publicatia Capital, au unul sau mai multe dosare penale: Ioan Niculae, Ovidiu Tender, Gabriel Comanescu, Gruia Stoica si Dorin Umbrarescu.

Balanta cu acte si baniCel mai bogat român în 2013 – Ioan Niculae – cu o avere estimata la 1,7 miliarde de euro, urmarit penal în dosarele „Mita la PSD” si „Gaze ieftine pentru Niculae”

Niculae a fost achitat în dosarul „Mita la PSD” de catre Judecatoria Sectorului 1, pe 20 noiembrie 2013. Decizia nu este definitiva.

Niculae ar fi sustinut cu 1 milion de euro campania lui Geoana la prezidentiale, cerând în schimb sprijin politic în Ministerul Economiei, la Transgaz si Romgaz.

Gheorghe Bunea Stancu, seful Consiliului Judetean Braila, i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae ca sa sustina campania electorala a lui Mircea Geoana din 2009, se arata în rechizitoriul DNA.

Ioan Niculae ar fi acceptat întelegerea, cu urmatoarea conditie: daca Geoana câstiga alegerile, sa se asigure ca în fruntea Ministerului Economiei, la Transgaz si la Romgaz vor fi numiti oameni care sa sustina interesele financiare ale omului de afaceri.

Dosarul „Gaze ieftine pentru Niculae” – subminarea economiei nationale, prejudiciu adus statului de 130 de milioane de dolari

Doi ministri ai economiei – Varujan Vosganian si  Adriean Videanu – ar fi semnat si sustinut în Guvern, în perioada 2006 – 2010, sase Ordine de ministru si trei Memorandumuri, menite sa sustina interesele financiare ale grupului infractional constituit de catre Ioan Niculae si au folosit Romgaz (unitate nationala de interes strategic) în interesul privat al firmei Interagro, acordându-i discount-uri comerciale substantiale la livrarea de gaze naturale, peste plafoanele practicate de Romgaz, precum si gaze naturale doar din productia interna, cu nerespectarea dispozitiilor legale, reiese din referatul întocmit de catre procurorii DIICOT si dat publicitatii pe 2 septembrie 2013.

Activitatea grupului infractional initiat, constituit si coordonat de Ioan Niculae viza fapte de natura sa submineze economia nationala, prin folosirea Romgaz în directia dorita de interesele grupului infractional. Prin actiunile grupului infractional a fost împiedicata desfasurarea normala a activitatii Romgaz si s-a pus în pericol atât securitatea statului, cât si economia nationala, cauzând un prejudiciu de circa 130 de milioane de dolari, se mai arata în referatul DIICOT din septembrie 2013.

Citeste mai departe pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie