Producatorii si importatorii ar putea fi obligati sa introduca in magazine standuri separate pentru produsele care expira in trei zile

 

Plenul Senatului a adoptat, luni, o propunere legislativa, semnata de mai multi deputati PNL, care obliga producatorii si importatorii sa introduca în magazine standuri separate pentru produsele care expira în trei zile.

magazinPropunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata a fost adoptata de plenul Senatului cu 87 de voturi pentru, 2 voturi împotriva si 2 abtineri.

Propunerea legislativa se refera la obligativitatea pentru operatorii economici de a introduce în magazinele de comercializare standuri separate pentru produsele care expira în termen de trei zile.

Astfel, produsele aflate la comercializare cu pret redus, sau oferte promotionale, cu trei zile înainte de expirarea datei durabilitatii minimale/datei limita de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de calabilitate, se sorteaza si se expun la comercializare, separate, cu informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor.

Producatorii si importatorii sunt obligati sa introduca standuri separate cu produse care expira în termen de trei zile.

Potrivit legii, nerespectarea prevederilor prezentului alineat este considerata practica comerciala incorecta si se sanctioneaza conform reglementarilor legale în vigoare.

Comisia economica a dat un raport de admitere cu amendamente propunerii legislative.

Propunerea legislativa face parte din categoria legilor ordinare, forul decizional fiind Camera Deputatilor. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie