Agentia Nationala de Integritate: Klaus Iohannis trebuie sa demisioneze din functie daca vrea sa devina ministru

 

Agentia Nationala de Integritate arata, într-un raspuns transmis Guvernului, ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, trebuie sa demisioneze din functie daca vrea sa devina ministru.

Klaus IohanisSecretariatul General al Guvernului a solicitat ANI un punct de vedere în acest sens, iar raspunsul inspectorilor de integritate a fost acela ca, potrivit legii, o persoana cu o functie de ales local trebuie sa demisioneze din functie înainte sa fie numita într-un post de membru al Guvernului.

Solicitarea a fost facuta în conditiile în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat de PNL pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne, aminteste Mediafax.

Klaus Iohannis a spus astazi ca va face toti pasii ceruti de lege pentru a deveni membru al Guvernului.

„Acest lucru este treaba mea si nu am neaparat nevoie de sfaturi decât daca le cer. Pe de alta parte, e clar ca noi, PNL, nu vom merge niciunde sa cerem o lege pentru un om si nici eu nu am de gând sa intru într-o situatie discutabila. Reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier si ministru de Interne si voi face toti pasii ceruti de lege pentru a fi si în legalitate si a clarifica orice discutie care s-ar pune înainte de a deveni vicepremier si ministru ”, a spus el. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie