Autoritatile locale ar putea cumpara proprietatile celor care nu-si mai pot plati creditele, pentru a le transforma in locuinte sociale – Proiect de lege

 

Cei aflati în pericol de a-si pierde locuintele pentru ca nu mai pot achita ratele la banca ar putea beneficia de un ajutor nesperat din partea statului, daca o noua initiativa legislativa a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România trece de votul Parlamentului. Statul ar urma sa cumpere casele pentru a le transforma în locuinte sociale, iar apoi le va da în chirie fostilor proprietari, evitând astfel evacuarea lor.

casa-creditPrimarul orasului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, sustine ca mii de oameni se afla în situatia de a-si pierde apartamentele de la 1 martie, din cauza ca nu au mai putut plati ratele. Conform legii, acestia nu au nici dreptul la o locuinta sociala. Primarul sustine chiar ca se poate ajunge la prabusirea pietei imobiliare, daca bancile vor scadea preturile pentru a vinde cât mai repede.

Primarul a aratat ca municipalitatea este dispusa sa cumpere apartamentele celor în pericol de a fi evacuati, însa pentru aceasta e necesara o modificare legislativa care sa le dea oamenilor siguranta.

Primarul Antal Árpád admite ca masura trebuie elaborata foarte clar, ca si niste limite impuse de sume, aici fiind vorba despre creditele facute de oameni simpli pentru a-si cumpara un apartament de pâna la 50.000-100.000 de euro, nu de cei cu credite pentru vile sau alte locuinte de lux.

Proiectul de lege a fost prezentat în urma cu doua saptamâni într-o conferinta de presa de fostul ministru al Sanatatii, acum deputat al UDMR Bihor, Cseke Attila. Uniunea are o initiativa proprie pentru a-i sprijini si pe cei cu credite în valuta, proiect bazat pe modelul maghiar: împrumutul în valuta poate fi transformat în credit în moneda na?ionala, la cursul de schimb din momentul contractarii. Deputatul UDMR critica proiectul privind înjumatatirea ratelor la credite initiat de Guvernul Ponta, despre care spune ca nu îi ajuta pe cei care au cu adevarat probleme la rambursarea banilor. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie