Premierul Victor Ponta a afirmat ca impozitul diferentiat si taxa de solidaritate nu vor fi introduse anul acesta

 

Impozitul diferentiat nu va fi introdus în mod sigur în acest an pentru veniturile persoanelor fizice, la fel cum nici taxa de solidaritate pe venituri ridicate nu va fi aplicata în 2014 daca nu exista o decizie unanima în cadrul USL, a declarat premierul Victor Ponta.

victor ponta7„Taxa de solidaritate nu e trecuta ca venit bugetar si nu exista un acord unanim în cadrul USL. Suntem trei de acord ca ar fi buna, dar al patrulea nu e de acord”, a spus Ponta, care a precizat ca sustine în continuare introducerea unei astfel de taxe, dar nu fara o decizie politica unanima.

În strategia fiscal-bugetara 2014-2016, aprobata anul trecut de Guvern si Parlament, se afirma, la capitolul privind „Tendinte ale principalelor taxe si impozite pe orizontul 2014-2017”, ca se intentioneaza „introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit, precum si reducerea semnificativa a CAS cu 5 puncte procentuale începând cu luna iulie 2014, care prin masurile ce vor fi întreprinse va avea un impact bugetar neutru”. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie