Ce scumpiri se anunta in 2014?

 

Anul 2014 a debutat cu scumpiri în lant, arata datele statistice. Statisticile oficiale arata ca pretul legumelor a crescut cu peste 6 procente într-o singura luna, iar fructele si tigarile s-au scumpit cu circa 3 la suta.

alimenteAnul 2014 a debutat cu scumpiri în lant, arata datele statistice. Legumele, fructele, tigarile sau carburantii au înregistrat cresteri importante de preturi. Însa vestile proaste pentru români nu s-au terminat, pentru ca urmeaza noi scumpiri, informeaza #România TV#.

Energia reprezinta principalul pericol pentru români în 2014. Gazele se scumpesc la fiecare trei luni, potrivit calendarului stabilit de guvern cu FMI. Astfel, dupa ce am avut o scumpire cu un procent la început de an, urmeaza alte trei scumpiri. Asa ca la final de an vom plati pentru gaze cu aproape 10% mai mult fata de anul trecut.

Si pretul curentului electric va creste anul acesta. Noua taxa de stâlp pe care o vor plati firmele din domeniu ar putea aduce facturi mai mari cu pâna la 3% în al doilea trimestru. De asemenea, de la 1 aprilie, acciza de 7 eurocenti va mari pretul unui litru de carburant cu 40 de bani.

Noile scumpiri vin dupa cresteri importante de preturi la început de an. Statisticile oficiale arata ca pretul legumelor a crescut cu peste 6 procente într-o singura luna, iar fructele si tigarile s-au scumpit cu circa 3 la suta. De asemenea, cresterea cursului euro a adus facturi mai mari la telefon si bilete de avion mai scumpe. Toate acestea au subrezit puterea de cumparare a românilor chiar dupa sarbatori. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie