Dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei s-a mutat in camera preliminara

 

In urma deciziei magistratilor Curtii de Apel Bucuresti (CAB), dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, s-a mutat in camera preliminara, potrivit prevederilor noului Cod de procedura penala.

curtea constitutionala1Noile prevederi statueaza ca pe perioada desfasurarii procesului in camera preliminara, procesul nu este public si nu au acces decat partile implicate si avocatii acestora, procurorul de caz si experti/traducatori.

„In baza art.6 din legea nr.255/2013 dispune scoaterea cauzei de pe rol si trimite dosarul la judecatorul de camera preliminara cu termen la 26.02.2014. Onorariu avocat oficiu, partial, in suma de cate 100 lei, pentru fiecare inculpat, se va avansa din fondul MJ. Se va inainta adresa la parchet pentru comunicarea unui numar necesar de copii certificate ale rechizitorului. Fara cale de atac”, se arata in decizia CAB din 11 februarie.

Decizia a fost luata intrucat in acest dosar nu s-a inceput judecata, deoarece nu s-a citit inca actul de sesizare a instantei, scrie Agerpres.

„Obiectul procedurii camerei preliminare il constituie verificarea legalitatii sesizarii instantei, precum si verificarea legalitatii administrarii probelor ori efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala. Durata procedurii in camera preliminara este de cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cauzei la instanta, dar nu poate fi mai mica de 15 zile de la aceeasi data”, potrivit noului Cod de procedura penala.

Conform sursei citate, instanta a facut o adresa la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru trimiterea unei copii a rechizitoriului, ce va fi comunicat partilor si persoanei vatamate.

Pe 6 noiembrie 2013, magistratii CAB au respins ca nefondata cererea procurorilor anticoruptie de impunere a masurii interdictiei de a parasi tara pentru directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, in dosarul privind santajarea lui Ioan Bendei.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013 in acest dosar.

In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing.

Ei sunt acuzati in legatura cu folosirea institutiilor media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

Astfel, potrivit DNA, Sorin Alexandrescu si persoanele juridice Antena TV Group si Intact Publishing sunt acuzati de santaj, Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu si SC Antena 3, de complicitate la santaj, iar fostul sef ANAF in functie la data faptelor, Serban Pop, de folosire in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

In perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Alexandrescu a exercitat in mod repetat si gradual acte de constrangere asupra unui actionar al unei societati comerciale (parte vatamata), amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat, se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie