Cei cinci judecatori ai Biroului Electoral Central pentru alegerile europarlamentare au fost desemnati

 

Judecatorii de la ÎCCJ Leontina Serban – Sectia penala, Iuliana Rîciu – de la contencios, Rodica Zaharia – Sectia II civila, Rodica Susanu si Florentin Sorin Dragut – ambii de la Sectia I civila au fost desemnati vineri sa faca parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare.

voturi numarateAcestia au fost desemnati în sedinta publica, prin tragere la sorti.

În termen de 24 de ore, dintre acestia va fi ales, prin vot secret, presedintele BEC si loctiitorul acestuia.

Potrivit calendarului aprobat de Executiv, în 24 de ore de la alegerea presedintelui BEC, cel mai târziu 2 martie, Biroul Electoral Central va fi completat cu presedintele si vicepresedintii Autoritatii Electorale Permanente si cu câte un reprezentant al fiecarui partid politic si al fiecarei organizatii a cetatenilor apartinând minoritatilor nationale care au membri în PE.

Pâna cel mai târziu pe 4 martie se pot face contestatii cu privire la modul de formare si componenta BEC, care vor fi solutionate de ÎCCJ în cel mult doua zile de la înregistrarea sesizarii.

Tot pâna pe 4 martie se poate depune la BEC protocolul de constituire a unei aliante electorale.

Românii sunt asteptati la urne pe 25 mai pentru a-si desemna reprezentantii în Parlamentul European.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie