Din 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene a preluat activitatea si structurile autoritatilor de management aferente POSDRU si POSCCE

 

Din 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene a preluat activitatea si structurile autoritatilor de management aferente Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE), potrivit unui act normativ adoptat in sedinta de miercuri a Executivului.

ministerul fondurilor europeneMinisterul Fondurilor Europene va prelua, din 1 martie, activitatea si structurile autoritatilor de management aferente Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), se arata intr-un comunicat de presa al institutiei publicat pe site-ul propriu.

Masura este prevazuta intr-o ordonanta de urgenta pentru aprobarea unor masuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, adoptata in sedinta de Guvern de miercuri.

„Guvernul Romaniei a aprobat transferul autoritatilor de management POSDRU si POSCCE la Ministerului Fondurilor Europene. Este simplificata astfel structura institutionala, fapt care reprezinta un pas important pentru reformarea intregului sistem de implementare. Reamintesc ca in acest an trebuie sa finalizam reforma sistemului, sa scapam de reminiscentele trecutului – problemele mostenite din anii 2009-2011, iar beneficiarii sa fie ajutati sa-si implementeze proiectele cat mai repede”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Asadar, in baza actului normativ avizat de Guvern, Autoritatea de Management POSDRU va fi preluata de la Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, iar Autoritatea de Management POS CCE de la Ministerul Economiei.

Ministerul Fondurilor Europene va prelua personalul celor doua autoritati de management, dar si toate drepturile si obligatiile acestora, inclusiv litigiile aferente activitatii acestora.

De asemenea, actul normativ mentionat prevede ca in perioada de programare 2014-2020 Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Capital Uman si Programul Operational Asistenta Tehnica.  avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie