Ministrul desemnat pentru portofoliul Finantelor, Ioana Petrescu sustine ca sprijina reducerea CAS cu 5 puncte de la 1 iulie

 

Impozitartea muncii este mare în România, atât în ceea ce priveste cotele platite de angajatori, cât si cele achitate de angajati, a declarat ministrul desemnat pentru portofoliul Finantelor, Ioana Petrescu, aratând ca va sustine „cât poate” reducerea CAS cu 5 puncte procentuale de la 1 iulie.

Ioana Petrescu„Munca în România este mult prea fiscalizata, ratele sunt mult prea mari. Am fost întotdeauna adepta reducerii CAS cu 5 puncte procentuale. Voi sprijinii cât pot sa fie aplicata de la 1 iulie (…) Sunt mare sustinatoare a acestor doua masuri, reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit. Reducerea cu 5 puncte procentuale va avea un efect benefic asupra firmelor si le va stimula sa angajeze cu acte, adica legal. Avem o piata foarte mare a muncii la negru si trebuie redusa”, a spus ea.

Petrescu a adaugat ca neimpozitarea profitului reinvestit va aduce o crestere a investitiilor straine directe, pentru ca o mare parte din firmele straine îsi iau profiturile si le duc în afara tarii în aceasta perioada.

„Vrem sa stimulam formarea de capital si investitiile. Comisia Nationala de Prognoza a facut o analiza si a estimat un impact pozitiv de plus 0,5 puncte procentuale la PIB”, a continuat ea.

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca reducerea contributiilor de asigurari sociale (CAS) si scutirea impozitului pe profitul reinvestit ramân si pe agenda noului Guvern, deoarece nu sunt obiective „doar ale PNL”, important fiind însa sa poata fi realizate din punct de vedere fiscal-bugetar.

În strategia fiscal-bugetara 2014-2016, aprobata anul trecut de Guvern si Parlament, se afirma, la capitolul privind „Tendinte ale principalelor taxe si impozite pe orizontul 2014-2017”, ca se intentioneaza reducerea semnificativa a CAS cu 5 puncte procentuale începând cu luna iulie 2014.

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International sa introduca din luna iulie scutirea de impozit pe profitul reinvestit, metodologia de aplicare urmând sa fie redactata pâna în aprilie, la urmatoarea misiune la Bucuresti a Fondului, a anuntat Ponta, la începutul lunii februarie.

Premierul a anuntat, luni, ca pentru portofoliul Finantelor a propus-o pe Ioana Petrescu, în vârsta de 34 de ani, aceasta fiind consilierul pe probleme fiscale al sefului Guvernului.

Ponta a mentionat ca Ioana Petrescu are, în ciuda vârstei, experienta în domeniu, ceea ce o recomanda pentru a detine functia de ministru al Finantelor. Ovidiu Tempea, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie