Oltchim va ceda un teren autoritatilor locale in contul datoriilor la buget

 

Autoritatile locale din Râmnicu Vâlcea sunt dispuse sa preia un teren care apartine SC Oltchim, în contul datoriilor pe care combinatul le-a acumulat catre bugetul local, prin neplata impozitelor si taxelor, Oltchim fiind al doilea mare datornic catre bugetul local al municipiului.

oltchimDirectia de Dezvoltare Locala din cadrul Primariei municipiului Râmnicu Vâlcea poarta discutii pentru preluarea de catre autoritatile locale a unui teren care apartine combinatului Oltchim, terenul urmând sa compenseze datoriile pe care combinatul le-a acumulat catre bugetul local, anunta Primaria Râmnicu Vâlcea într-o informare data publicitatii luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, autoritatile vor sa preia de la Oltchim un teren situat în zona „Colonia Nuci” pe care vor sa construiasca trei blocuri de locuinte sociale. În acea zona, sunt deja situate 90 de locuinte sociale, în care locuiesc aproximativ 300 de persoane.

Combinatul Oltchim nu si-a mai achitat taxele si impozitele catre bugetul local începând de la jumatatea anului 2012, devenind unul dintre cei mai mari datornici la bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea. La 31 decembrie 2013, Oltchim înregistra datorii de 4.364.937 lei catre bugetul local, reprezentând impozite pe cladiri, terenuri si autovehicule. La aceasta suma se adauga majorari de întârziere în cuantum de 210.151 lei.

Din totalul datoriei de peste 4,3 milioane lei, aproximativ 2,9 milioane lei sunt datoriile aferente anului 2013.

Oltchim se situeaza pe locul al doilea în topul datornicilor catre bugetul local al municipiului Râmnicu Vâlcea, primul loc fiind ocupat de SC Vâlceana SA Râmnicu Vâlcea, o fosta firma de stat care producea piele si încaltaminte si care nu si-a mai platit obligatiile catre bugetul local de peste cinci ani. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie