Proteste la Mioveni. Protestatarii au cerut construirea autostrazii Pitesti – Sibiu, sustinerea invatamantului profesional si modificarea Codului Muncii

 

Aproximativ 11.000 de persoane, membri de sindicat de la Automobile Dacia, dar si familii ale acestora, au protestat, miercuri, pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, cerând construirea autostrazii Pitesti – Sibiu, sustinerea învatamântului profesional si modificarea Codului Muncii.

protest mioveniAproximativ 11.000 de persoane, membri de sindicat de la Automobile Dacia, dar si familii ale acestora, precum si sindicalisti veniti de la Craiova, Constanta si Bucuresti, s-au adunat, miercuri, pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, pentru a participa la un protest organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia.

Mitingul a început în jurul orei 13.00 cu intonarea imnului României.

Protestatarii au avut pancarte pe care scria: „Clasa politica iresponsabila”, „Jos Guvernul”, „Jos Basescu” si au scandat lozinci împotriva Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

Potrivit liderului Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, principalele cereri ale protestatarilor sunt legate de construirea autostrazii Pitesti – Sibiu si de sprijinirea învatamântului profesional.

„Daca ar fi avut un gram de patriotism cei din Guvern, nu am fi fost aici sa spunem «Jos Guvernul!». Unde este patriotismul celor care ne conduc? Daca astazi eram auziti, nu eram în aceasta piata sa spunem «Jos Basescu!» De ce jos Basescu? Pentru ca pe vremea lui a fost modificat Codul Muncii în interesul altora, nu al cetatenilor României”, a spus liderul sindicatului de la Dacia, Nicolae Pavelescu.

Viceliderul acestui sindicat, Ion Iordache, a mentionat ca participantii la miting nu au nicio legatura cu politica.

„Ne aflam azi într-un moment în care investitorii au început sa-si piarda interesul. (…) Dorim sa fim ascultati, dorim un program national pentru învatamântul profesional, dorim infrastructura, sprijin financiar pentru întreprinderile care se dezvolta, guvernantii sa vina printre noi sa ne afle pasurile”, a spus Ion Iordache.

Acesta, dar si alti lideri de sindicat care s-au adresat manifestantilor au acuzat faptul ca, în baza Codului Muncii, angajatorii le fac muncitorilor contracte pe durata determinata, aceasta fiind una dintre marile nemultumiri ale angajatilor.

Protestul, care a durat peste o ora, s-a încheiat cu hora unirii.

Aproximativ 200 de jandarmi au asigurat masurile de ordine la acest miting, potrivit unei informari a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arges. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie