APIA a demarat campania de primire a cererilor de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata

 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat, începând cu data de 3 martie 2014, campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata.

apiaPentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele APIA, în intervalul 3 martie-15 mai 2014, o singura cerere de plata. Pentru cererile de plata depuse începând cu data de 16 mai, se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de întârziere. Dupa data de 9 iunie 2014, cererea de plata nu mai este admisa la calculul platii pentru anul în curs.

Pot beneficia de masurile de sprijin pe suprafata persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, în calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori în cadrul asociatiilor în participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul în arenda, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul.

La plata sunt eligibile exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare.

În comunicatul APIA  se mai atrage atentia ca solicitantii trebuie sa respecte Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC) si Cerintele Legale în Materie de Gestionare (SMR) pe toata suprafata fermei.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie