Deputatul Remus Cernea a castigat procesul intentat Agentiei Nationale de Integritate privind starea sa de incompatibilitate

 

Deputatul Remus Cernea a câstigat, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul intentat Agentiei Nationale de Integritate care a stabilit, pe 17 octombrie 2013, ca deputatul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012- 20 septembrie 2013, întrucât a detinut simultan calitatea de deputat si functia de administrator al SC Sed Nove SRL.

remus cernea„Admite actiunea (petentului Remus Cernea, n.r.). Anuleaza raportul de evaluare nr.46200/17.10.2013 emis de pârâta ANI. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, care se depune la CAB — Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal”, se arata în decizia de luni a Curtii de Apel.

Potrivit unui comunicat al lui Remus Cernea remis marti AGERPRES, acesta îsi exprima respectul pentru munca si importanta unei institutii precum Agentia Nationala de Integritate, a carei activitate o considera necesara democratiei din România si considera ca este important chiar sa fie extinsa aria de cuprindere a activitatii ANI.

„Dupa cum am precizat si atunci când a fost facut public Raportul ANI cu privire la persoana mea, eu am renuntat la calitatea de administrator al unei societati comerciale la scurt timp dupa validarea mandatului de deputat. Am si prezentat toate actele doveditoare Camerei Deputatilor, ele fiind valabile din momentul semnarii lor si prezentarii în fata unei institutii a statului când au dobândit, astfel, data certa”, se arata în comunicat.

Remus Cernea precizeaza ca raportul este nelegal si netemeinic întrucât nu a încalcat dispozitiile legale privitoare la incompatibilitati si/sau conflictul de interese.

„Nu sunt incompatibil decât cu acei politiceni care încearca sa tina societatea româneasca în subdezvoltare si înapoiere, cu acei politicieni care dau dovada de lipsa de viziune si sunt refractari schimbarilor necesare democratiei românesti pentru a se ridica la standarde europene”, declara Cernea.

ANI sustine ca Remus Cernea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012—20 septembrie 2013, întrucât a detinut simultan calitatea de deputat si functia de administrator al SC Sed Nove SRL.(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie