Comitetul national pentru intemperii si calamitati. Organizare si functionare

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 171 din data de 11 martie 2014 a fost publicata Hotarârea Guvernului nr. 121/2014 privind organizarea, functionarea si componenta Comitetului national pentru intemperii si calamitati.

monitorul oficial al romanieiComitetul national pentru intemperii si calamitati se constituie si functioneaza potrivit OUG nr. 1/2014, ca organism interministerial de management, sub conducerea viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, în cadrul Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta.

Comitetul national se compune din:
– presedinte: viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice;
– vicepresedinte: secretarul de stat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne;
– membri: ministri, ministri delegati si conducatori au unor institutii publice centrale prevayute în anexa la actul normativ;
– consultanti: câte 2 specialisti, tinând cont de functiile de sprijin pe care le asigura ministerele si institutiile publice centrale mentionate în actul normativ.

Comitetul national asigura:
– coordonarea gestionarii situatiilor de urgenta determinate de tipurile de risc: furtuni si viscol, inundatii; caderi masive de zapada, tornade, seceta, temperaturi extreme, alunecari de teren.
– coordonarea transpunerii în România a obiectivelor strategiei internationale de reducere a dezastrelor;
– aprobarea propunerilor Platformei nationale de reducere a riscurilor la dezastre.

juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie