Instanta Suprema a ridicat sechestrul in cazul deputatului Vlad Cosma doar de pe contul de salariu in cuantum de doua treimi

 

Bunurile deputatului Vlad Cosma, urmarit penal pentru trafic de influenta într-un dosar în care este cercetat si tatal sau, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, ramân sub sechestru, instanta suprema admitând în parte contestatia formulata de parlamentar împotriva masurii asiguratorii impusa de procurori.

bani cu lacatPotrivit datelor furnizate, joi, de Înalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ), magistratii au admis contestatia lui Vlad Cosma numai în ceea ce priveste dispozitia de poprire a sumelor ce urmeaza a fi încasate de inculpat în contul de salariu.

Astfel, sumele nete încasate lunar în acest cont de catre inculpat începând cu data de 28 februarie cu titlu de salariu vor fi poprite în cuantum de o treime, se arata în minuta deciziei.

‘Noi am pus pe toate conturile, la general. Magistratii au desfiintat ordonanta noastra din punctul acesta de vedere, al contului de salariu. Astfel, salariul va fi încasat de Vlad Cosma doar în cuantum de doua treimi’, a explicat seful DNA Ploiesti, Lucian Onea.

Magistratii de la instanta suprema au mentinut celelalte dispozitii ale ordonantei referitoare la poprire, în privinta inculpatului Cosma Vlad Alexandru, decizia fiind definitiva.

Seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca fata de totii inculpatii din dosarul în care sunt urmariti penal deputatul Vlad Cosma si tatal sau, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, au fost luate masuri asiguratorii, respectiv sechestrarea bunurilor imobile si a conturilor.

În acelasi dosar este cercetat si Razvan Alexe, unul dintre inculpatii din dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, al aflându-se în arest la domiciliu.

Razvan Alexe a fost arestat la data de 14 noiembrie 2013, procurorii anticoruptie aratând ca inculpatul ar fi pretins si primit sume totalizând peste cinci milioane de lei dupa ce a lasat sa se creada ca are influenta asupra presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Procurorii DNA Ploiesti au extins ancheta în acest dosar, astfel ca sunt cercetati sub control judiciar si presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma. De asemenea, directorul executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Adrian Alixandrescu, este arestat la domiciliu în aceeasi cauza.

Potrivit sefului DNA Ploiesti, Lucian Onea, Mircea Cosma si Daniel Alixandrescu sunt cercetati pentru luare de mita si abuz în serviciu, în timp ce deputatul Vlad Cosma este cercetat pentru trafic de influenta.

‘Din ordonanta de efectuare a urmaririi penale a rezultat ca, în perioada 2012—2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, împreuna cu o alta persoana apropiata, a pretins si a primit de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale — denuntatori în cauza — importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale controlate în fapt de catre inculpatul Alexe Razvan. Sumele de bani au fost pretinse de catre cei doi în schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe lânga care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal lui Cosma Vlad Alexandru) si Alixandrescu Daniel Adrian (director al Directiei Patrimoniu), astfel încât societatile respective sa obtina de la CJ Prahova lucrari si servicii curente de întretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, supraevaluate, si pentru a deconta cu prioritate a unor lucrari deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare’, se arata într-un comunicat al DNA.(AS—autor: Anamaria Toma, editor: Karina Olteanu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie