Curtea de Apel Alba Iulia a dispus suspendarea judecarii procesului intentat Agentiei Nationale de Integritate de primarul municipiului Sibiu

 

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat joi, într-o conferinta de presa, ca nu este urmarit penal, dupa ce miercuri Curtea de Apel Alba Iulia a dispus suspendarea judecarii procesului intentat Agentiei Nationale de Integritate (ANI) de primarul municipiului Sibiu.

Klaus Iohannis„Eu nu sunt urmarit penal. Daca as fi fost, ar fi trebuit sa primesc o înstiintare în acest sens”, a precizat Iohannis.

El a spus ca nu este îngrijorat de decizia justitiei.

„Nu ma îngrijoreaza. Eu am cerut la sfârsitul anului trecut acelasi lucru, suspendarea. Dupa ce am fost invitat la Parchetul General, am dat o declaratie pe speta asta. ANI mi-a trimis si mie raportul si Parchetului, Parchetul având obligatia sa vada daca este o fapta penala acolo sau nu. Dupa ce am fost la Parchet, am cerut suspendarea ca sa îsi termine mai întâi procurorii verificarile. Acum, ANI a cerut acelasi lucru si s-a suspendat. Nu stiu despre ce se vorbeste în adresa aceea, care s-a depus la instanta”, a afirmat Klaus Iohannis.

Primarul Sibiului a explicat ca Parchetul General a primit acum un referat al ANI, pe care el l-a contestat.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus miercuri suspendarea judecarii procesului intentat Agentiei Nationale de Integritate de primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, acuzat de ANI de încalcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativa si penala, dupa ce Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie a transmis instantei ca este începuta urmarirea penala.

Purtatorul de cuvânt al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat pentru AGERPRES ca instanta a luat decizia suspendarii cauzei pentru ca a constatat, în urma unei cereri solicitate PÎCCJ, ca „este începuta urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o înrâurire hotarâtoare asupra hotarârii ce urmeaza sa se dea în dosarul aflat pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia”.

În urma cu o saptamâna, ANI a solicitat instantei din Alba Iulia suspendarea judecarii procesului intentat acesteia de primarul municipiului Sibiu, pâna la solutionarea de catre PÎCCJ a plângerii penale formulate de Agentie în ceea ce îl priveste pe edil. Ulterior, Curtea de Apel Alba Iulia a solicitat PÎCCJ sa comunice daca a început urmarirea penala în dosarul în care procurorii fac cercetari.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii în august 2013, ANI a constatat încalcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativa si penala de catre Klaus Iohannis, întrucât acesta a semnat, la data de 23 decembrie 2010, un contract de prestari servicii încheiat între Primaria Municipiului Sibiu si SC Tipografia Honterus SRL, societate comerciala detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR).

Klaus Iohannis a detinut functia de presedinte al FDGR în perioada 2002-2013.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în septembrie 2013, contestatia formulata de Klaus Iohannis, aflat la al patrulea mandat de primar, la o alta decizie de incompatibilitate data de ANI si în consecinta a dispus anularea raportului de evaluare întocmit de aceasta. Hotarârea a fost atacata cu recurs la instanta suprema. ANI sustinea ca primarul municipiului Sibiu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate din 2009.

În aprilie 2010, Curtea de Apel Alba Iulia a admis o alta cerere a primarului Klaus Iohannis care a solicitat anularea actului de constatare a starii de incompatibilitate emis de ANI, mai exact a deciziei ANI care stabilea faptul ca edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 — 18 mai 2004, întrucât a detinut concomitent si functia de membru în consiliul de administratie al unei societati comerciale.(A, AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie