Programul Rabla 2014 demareaza astazi

 

Programul demareaza astazi, iar producatorii care vor sa participe trebuie sa depuna la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) documentele necesare.

programul rablaDe astazi si pâna pe 28 martie se vor derula înscrierile pentru producatorii, dealerii si importatorii de masini care vor sa ia parte la program, pentru a-si vinde vehiculele noi. Tichetul acordat proprietarilor care îsi caseaza masina veche si cumpara una noua este de 6.500 de lei. Celor care cumpara masini hibrid sau cu motorizare Euro 6 li se ofera un bonus de 500 de lei, peste acest tichet.

Tichet valabil 30 de zile

Principiul care se va aplica în cadrul programului va fi primul venit, primul servit. Odata publicata lista cu producatorii, pe site-ul afm. ro, proprietarul masinii ce trebuie casata va merge cu dosarul de înscriere la producator. Înscrierea îi confera dreptul la tichetul valoric de 6.500 de lei, un tichet virtual, care nu ajunge la proprietar. Potrivit ministrului Mediului, Attila Korodi, dupa înscriere, masina noua trebuie cumparata, cu reducerea de 6.500 de lei, conferita de tichetul valoric, în termen de 30 de zile. Daca este depasit acest interval, proprietarul pierde tichetul care se reîntoarce în sistem si este repartizat altei persoane.

Se da startul pentru RABLA 2014!

Casarea masinii vechi

Odata înscris, proprietarul trebuie sa caseze masina veche, la orice operator economic autorizat. De la acesta primeste certificatul de distrugere a autoturismului uzat. Ulterior, masina veche trebuie si radiata din circulatie, proprietarul obtinând astfel certificatul de radiere. Cele doua noi documente (certificatul de casare si cel de distrugere) trebuie depuse de proprietar în dosarul cu care s-a înscris în program.

Noua masina

Ultimul pas este încheierea unui act de vânzare-cumparare pentru o masina noua între producator si proprietarul masinii casate. Producatorul validat garanteaza astfel vânzarea autovehiculului nou, din al carui pret de comercializare se va scadea cuantumul primei de casare (6.500 de lei).

În cadrul acestei editii a programului, care s-ar putea sa fie si ultima, 17.000 de tichete vor fi alocate pentru persoane fizice si 3.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice.

Rabla 2014: Solicitantii se vor putea înscrie la orice dealer si la orice colector, în orice judet

Actele dosarului depus de proprietar

Înainte de casarea masinii proprietarul va depune la producator:

  • actul de identitate al proprietarului masinii ce trebuie casate si, dupa caz, al persoanei careia i-a fost cedat dreptul de beneficiu. Actul se depune în original si copie certificata „conform cu originalul”.
  • certificatul de înmatriculare al autovehiculului uzat în original si copie legalizata.
  • certificatul de atestare fiscala privind plata impozitelor si taxelor locale, eliberat de autoritatea publica în a carei raza îsi are domiciliul proprietarul masinii sau cel caruia i-a fost cedat dreptul de folosinta al bunului.
  • declaratia pe propria raspundere a proprietarului masinii uzate ca va achizitiona în nume propriu un autovehicul nou sau declaratia privind cedarea dreptului de beneficiu catre o alta persoana. Dupa casare, proprietarul trebuie sa completeze dosarul cu certificatul de distrugere si cu cel de casare. Raluca Florescu, evz.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie