Cinci teste suplimentare pentru pregatirea elevilor de clasa a VIII-a au fost publicate de Ministerul Educatiei Nationale

 

Ministerul Educatiei Nationale a publicat pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro/2014/evaluarenationala/modeledesubiecte/ cinci teste suplimentare de pregatire pentru examenul final, în urma analizarii rezultatelor obtinute la simularea evaluarii nationale la clasa a VIII-a, proba scrisa la Matematica, precum si la solicitarea elevilor, parintilor si profesorilor.

ministerul educatiei nationale, MENTestele sunt disponibile de marti si au fost elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare.

„Acestea sunt în conformitate cu modelele de subiecte publicate înca din luna octombrie 2013 pe website-ul dedicat”, precizeaza MEN într-un comunicat remis AGERPRES.

Aproape jumatate (48,8%) dintre elevii prezenti au obtinut medii peste 5 la examenele simularii evaluarii nationale la clasa a VIII-a, 66,95% la Limba româna si doar 30,4% la Matematica.

Potrivit sursei citate, din totalul celor 187.886 de elevi înscrisi, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre acestia, 86.893 (48,8%) au obtinut medii peste 5.

„Scopul simularii a fost aducerea în atentia elevilor si a profesorilor lor a situatiei reale privind pregatirea înainte de evaluarea nationala din vara”, subliniaza MEN.

La Limba româna, prezenta a fost de 95,4% iar 119.963 (66,95%) de elevi au obtinut note peste 5, în timp ce la Matematica, prezenta a fost de 95,2% iar 54.465 (30,4%) au obtinut note peste 5.

La Limba materna, prezenta a fost de 94,5% iar 7.912 (76%) au obtinut note peste 5.

„Ca urmare a situatiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor masuri de remediere a situatiei, care urmeaza sa fie aplicate, pe verticala, la nivelul fiecarui judet. În acest fel, de la inspectorat, pâna la scoala si elev, se vor întreprinde urmatoarele: inspectoratele scolare vor prezenta situatia reala tuturor directorilor de scoli si vor aduce la cunostinta acestora masurile dispuse de MEN si, dupa caz, a celor adoptate la nivel local. De asemenea, inspectoratele vor monitoriza implementarea acestora”, precizeaza MEN.(AS-autor: Roberto Stan, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie