Contractul pentru lotul 3 de autostrada dintre Sibiu si Orastie va fi reziliat

 

Compania Nationala de Autostrazi va aproba rezilierea contractului cu firma italieneasca Impregilo pentru realizarea lotului 3 din autostrada A1 Sibiu – Orastie, a anuntat ministrul Transporturilor Dan Sova la o emisiune la TVR. Rezilierea vine ca urmare a neintelegerilor dintre autoritati si constructori pe tema solutiilor pentru a rezolva zonele afectate de alunecari de teren. Contractul care are deja o intarziere de 18 luni va fi relicitat pana in toamna si, conform ministurlui Sova, ar urma sa fie terminat in 2015.

Autostrada TransilvaniaLotul 3 (cca. 22 km) din autostrada Orastie – Sibiu este singurul lot aflat inca in constructie si despre care autoritatile anuntau ca va fi gata in toamna acestui an. Lotul 3 nu a fost inaugurat in decembrie 2013 alaturi de celelalte tronsoane din cauza alunecarilor de teren ce au aparut pe traseu.

„Nu au reusit (n. CNADNR si Impregilo) sa se inteleaga din punct de vedere tehnic si financiar”, a declarat Dan Sova. „N-au reusit s-o rezolve (n. problema alunecarilor de teren)”.

In privinta problemelor cauzate de alunecarile de teren s-au facut doua expertize independente, cu experti agreati de ambele parti – una tehnica si una financiara pe contract. „Ambele expertize au dat dreptate CNADNR-ului”, a spus Sova.

Solutiile cerute de firma Impregilo sunt nelegale si nerecunoscute de experti, sustine Sova.

„Cand ai o asemenea situatie si un blocaj, reziliezi, relicitezi proiectul si il termini. Licitatia probabil va dura 5-6 luni. Cel care mai are de lucrat, mai are 6 luni maxim”, a declarat ministrul de la Transporturi.

Contractul initial pentru lotul 3 avea termen oficial in aprilie 2013.

„Contractul este deja intarziat peste 18 luni”, a declarat Sova. „Pana in toamana rezolvam licitatia”.

Astfel, lotul 3 din autostrada Sibiu – Orastie ar urma sa fie terminat cel mai devreme in 2015, conform declaratiilor facute de Sova la televiziunea publica.

„Nu puteam accepta sa platim niste zeci de milioane de euro in plus pe chestiuni care nu se justificau”, a spus Sova.Victor Cozmei, hotnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie