Guvernul va sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la angajarile ilegale si salariile peste medie de la Romatsa

 

Angajatii Administratiei Române a Serviciilor de Trafic Aerianea au printre cele mai mari salarii din România si o multitudine de prime, se arata într-un raport al Corpului de Control al premierului. De asemenea, s-au constatat angajari ilegale.

romatsaAdministratia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian „- ROMATSA, aflata sub autoritatea Ministerjului Economiei, plateste printre cele mai mari salarii din România, se arata într-un raport al Corpului de Control al premierului citat de #România TV#. Câstigul mediu se ridica la 18.000 de lei pe luna, iar directorul general a încasat 700.000 de lei pe an.

Potrivit raportului, pe lânga salarii, angajatii primesc o multitudine de prime printre care pentru întarirea organismjului, de fidelitate  pentru Paste si Craciun sau prime de vacanta. Totodata, salariatii companiei de stat se bucura de o vacanta gratuita  pe an pentru ei si familie, dar si de 12 calatorii cu avionul. Totodata, cei care ies la pensie de la Romatsa primesc 60 de salarii de baza.

De asemenea, Corpul de control al premierului a constatat angajarea în cadrul Regiei Autonome ”Administratia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian’ – ROMATSA, cu încalcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari. Este vorba de doi consilieri ai fostului premier, Emil Boc, care s-au angajat la Romatsa în 2011 desi nu aveau nici experienta si  nici pregatirea necesare.

Potrivit unei note de informare transmise sâmbata de Guvern, actiunea de control la ROMATSA va continua si va fi sesizat Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie în vederea cercetarii unor posibile fapte penale. ”În vederea valorificarii rezultatelor, Nota de informare privind angajarea în cadrul Regiei Autonome ‘Administratia Româna a Serviciilor de Trafic Aerian’ – ROMATSA, cu încalcarea prevederilor legale, a anumitor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari va fi transmisa institutiilor competente în solutionarea aspectelor constatate, inclusiv la Parchetul de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie în vederea cercetarii unor posibile fapte penale”, sustine Guvernul.

Romatsa a fost implicata în scandalul izbucnit ulterior prabusirii avionului din Apuseni, în urma caruia si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie