Fostul deputat Mihail Boldea nu va mai putea exercita profesia de avocat

 

Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat, in sedinta de ieri, ca ii interzice fostului deputat Mihail Boldea sa mai exercite profesia de avocat. Trimis in judecata, la mijlocul anului 2012, pentru infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fostul parlamentar este eliberat sub control judiciar. Ieri, Curtea de Apel Bucuresti a judecat recursul procurorilor DIICOT privind aplicarea unor proceduri prevazute in Noul Cod de Procedura Penala, impotriva unei hotarari pronuntate in acest dosar in 18 martie de catre Curtea de Apel Iasi.

Mihail BoldeaMagistratii instantei supreme au admis, ieri, contestatia formulata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galati, impotriva unei hotarari a Curtii de Apel Iasi in legatura cu regimul controlului judiciar instituit pe fata de mai multi inculpati aflati in dosarul in care fostul deputat PDL, avocatul Mihail Boldea, este judecat pentru infractiuni de criminalitate organizata. Cu acest prilej, magistratii au decis sa  ii interzica lui Mihail Boldea sa mai practice profesia in exercitarea careia a savarsit fapta pentru care este judecat, adica profesia de avocat. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

Pe de alta parte, magistratii instantei supreme au mai decis, tot ieri, ca trei dintre co-inculpatii din acest dosar, printre care se numara si Aurica Luchiniuc, fost arbitru la Curtea de Arbitraj Galati, sa nu poata parasi teritoriul Romaniei fara incuviintarea prealabila a instantei de judecata.

La sfarsitul lunii iunie a anului 2012, DIICOT l-a trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe deputatul de la acea data Mihail Boldea, avocat in cadrul Baroului Galati, pentru infractiuni de criminalitate organizata. Alaturi de el, alte 18 persoane au mai fost deferite justitiei, fiind acuzate de faptul ca, sub coordonarea lu Mihail Boldea, faceau parte dintr-un grup infractional organizat, specializat in fapte de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Potrivit procurorilor, membrii acestei grupari, printre care s-au numarat avocata Mihaela Cristina Bolbiceanu, dar si fostul Aurica Luchiniuc, fost arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Galati, identificau terenuri si imobile aflate in zone central ale Galatiului, in proprietatea Consiliului local sau a unor persoane particulare, parte din ele fiind indisponibilizate in vederea confiscarii special in cauze penale. Gruparea a reusit trecerea unor astfel de proprietati imobiliare in proprietatea altor membri ai gruparii infractionale. Pentru a reusi acest lucru, cei in cauza au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor documente contrafacute sau a unor hotarari arbitrare pronuntate in fals.

Pasul urmator era, spun anchetatorii, instrainarea imobilelor catre terte persoane, prejudiciul creat astfel ridicandu-se la aproximativ un milion de euro. Ion Alexandru, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie