Contractul pentru retehnologizarea statiei Campia Turzii a fost semnat de Transelectrica

 

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a semnat contractul de executie pentru retehnologizarea statiei 220/110/20 kV Câmpia Turzii, valoarea acestuia fiind de 42,212 milioane lei, conform unui comunicat remis, joi, Bursei de Valori Bucuresti.

transelectricaStatia de 220/110/20 kV Câmpia Turzii este un important nod în cadrul Sistemului Electroenergetic National, care asigura conexiunile si tranzitul de putere din zonele cu excedent de energie electrica catre zonele deficitare din Transilvania si Maramures. Tranzitul se realizeaza prin tronsonul de retele electrice de transport de 220 kV Iernut – Câmpia Turzii – Cluj Floresti – Tihau – Baia Mare.

Proiectul consta în retehnologizarea completa a statiei, incluzând echipamente primare si secundare, sistemul SCADA, teleconducerea de la Dispecerul Energetic National si Teritorial, montarea unui AT-220 MVA-220/110 kV si montarea celui de al doilea transformator 110/20 kV.

Statiile de 110 kV si de 20 kV au fost puse în functiune în anul 1954, iar statia de 220 kV în anul 1978, fara sa existe vreo unitate de transformare între tensiunile de 220 kV si 110 kV. Finalizarea proiectului si punerea în functiune sunt estimate pentru anul 2017.

De la 1 ianuarie 2014, Transelectrica a demarat investitii noi în valoare de 84,5 milioane lei. Suplimentar, proiecte în valoare de 312 milioane lei se afla în stadii avansate de derulare a procedurilor de achizitii, deja publicate pe SEAP.

‘Fata de primul trimestru al anului 2013, volumul activitatii de contractare a proiectelor de investitii este de 4,5 ori mai mare, ceea ce confera sanse solide de realizare a obiectivului asumat de catre conducerea Companiei de accelerare a programului de investitii în dezvoltarea si modernizarea Retelei Electrice de Transport’, se spune în comunicat. economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie