Comisia Europeana a clasat trei proceduri de infringement referitoare la Romania

 

Comisia Europeana (Comisia) a adoptat joi, 16 aprilie 2014, mai multe decizii cu privire la actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor (infringement procedures) referitoare la Romania.

comisia europeanaComisia a clasat

  • cauza 2013/0186 privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei 2010/75/UE privind emisiile industriale (prevenirea si controlul integrat al poluarii),
  • cauza 2013/0069 privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei 2008/6/CE de modificare a Directivei 97/67/CE cu privire la realizarea integrala a pietei interne a serviciilor postale ale Comunitatii;
  • cauza 2013/0427 privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei 2012/26/UE de modificare a Directivei 2001/83/CE in ceea ce priveste farmacovigilenta.

In cadrul aceleiasi sedinte, Colegiului Comisarilor a decis continuarea, prin transmiterea avizului motivat, a unei actiuni declansate in cauza 2013/0431 privind necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei 2013/25/UE de adaptare a anumitor directive in domeniul dreptului la libera stabilire si in cel al libertatii de a presta servicii, avand in vedere aderarea Republicii Croatia.

Apararea statului roman in aceasta cauza va fi construita sub coordonarea Agentului Guvernamental pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Din momentul primirii avizului motivat, autoritatile romane au la dispozitie un termen de 2 luni pentru a stabili pozitia Romaniei si pentru a transmite un raspuns institutiei UE.

In prezent, sunt in curs 56 de actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate de Comisie impotriva Romaniei. Dintre acestea, 54 se afla in faza precontencioasa si 2 pe rolul CJUE. In ceea ce priveste actiunile aflate in faza precontencioasa, 29 privesc transpunerea sau aplicarea incorecta a dreptului UE, iar 25 vizeaza necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivelor. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie