DNA: Deputatul Florin Popescu i-a cerut administratorului unor firme 60-70 tone de pui pentru a o distribui cetatenilor in scop electoral

 

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) sustine ca deputatul Florin Popescu, în 2012, folosind influenta si autoritatea decurgând din functia de presedinte al organizatiei judetene Dâmbovita a unui partid politic, i-a cerut administratorului unor firme cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetatenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.

dnaProcurorii DNA au dispus punerea în miscare a actiunii penale fata de Florin Popescu, la data faptelor presedinte al organizatiei Dâmbovita a unui partid politic, în prezent deputat, în sarcina caruia s-a retinut infractiunea prevazuta de art. 13 din Legea 78/2000, si anume folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere într-un partid în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

„În anul 2012, inculpatul Popescu, folosind influenta si autoritatea decurgând din functia de presedinte al organizatiei judetene Dâmbovita a unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societati comerciale (denuntator în cauza) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetatenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012. Pentru a împiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare închiriat si folosit de o societate comerciala care nu îi apartinea omului de afaceri”, se arata într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

Sursa citata precizeaza ca detaliile privind livrarea, transportul si locurile de descarcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoana, auditor financiar si cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denuntator, la cererea acestuia din urma. (AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie