Incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu a fost ceruta de DNA

 

Seful DNA a transmis procurorului general al României cererea si referatul întocmit pentru a solicita presedintelui Camerei încuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, pentru savârsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii în scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

dna„În conformitate cu prevederile din Constitutia României si cele din Regulamentul Camerei Deputatilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al României cererea si referatul întocmit de procurorii anticoruptie, în vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor încuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu pentru savârsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii în scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000”, se arata într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.
Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus începerea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale si punerea în miscare a actiunii penale constau în aceea ca, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenta si autoritatea decurgând din functia de presedinte al organizatiei judetene Dâmbovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 — 60.000 pui grill (60 — 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetatenilor din judetul Dâmbovita, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.
„Cererea de încuviintare a arestarii preventive a fost formulata având în vedere ca sunt îndeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala. Astfel, din probele administrate, rezulta ca infractiunea ce ar fi fost savârsita de inculpat este sanctionata de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani si exista probe ca lasarea sa în libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica”, se mai spune în comunicat.
DNA sustine ca pentru a împiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare închiriat si folosit de o societate comerciala care nu îi apartinea.
Sursa citata precizeaza ca detaliile privind livrarea, transportul si locurile de descarcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoana, auditor financiar si cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denuntator, la cererea acestuia din urma.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie