Invitati din strainatate la Gala Excelentei in Mediere

 

In contextul in care dispozitiile referitoare la obligativitatea informarii partilor, înainte de a recurge la instanta, aproape ca nu-si mai produc niciun efect în România, este momentul propice sa aflam de la specialistii direct implicati în activitatea de mediere cum stau lucrurile în Italia, tara în care medierea este obligatorie înca din 2010, în anumite domenii de activitate si care a înregistrat rezultate notabile în ce priveste numarul de cauze solutionate prin mediere.

FOTO JPG Al. CagnazzoAlessandra Cagnazzo (foto) este avocat si mediator specializat în disputele din domeniul familiei. Este autor si coordonator a numeroase articole si lucrari de specialitate.

O lucrare importanta, ”Medierea familiala”, aparuta în Italia, la Editura UTET Giuridica, 2012, tratat elaborat sub coordonarea Alessandrei Cagnazzo de catre un grup de 35 de autori, specializati în medierile familiale, este un instrument indispensabil de lucru pentru toti profesionistii care vor întâmpina probleme juridice din domeniul dreptului familiei si/sau de probleme legate de minori.

Fiind o lucrare cu o abordare sistematica si practica a medierii familiale, domeniu înca foarte putin cunoscut, un tratat ce zugraveste cu fidelitate contextul în care se desfasoara medierea în Italia, lucrarea poate constitui un reper si pentru practicienii din România. În acest sens, doamna Alessandra Cagnazzo a raspuns cu propmptitudine si si-a dat tot concursul pentru ca lucrarea sa poata fi tradusa si publicata în România. Traducerea va fi realizata de mediator Lenke Agneta Letfalvi, text adaptat de mediator Fanuta Lisman. Lucrarea va aparea la Editura Universitara, editura care a publicat numeroase lucrari în domeniul medierii.

Alessandra Cagnazzo a acceptat invitatia organizatorilor Galei Excelentei în Mediere de a veni la Cluj în 15 mai 2014, prilej cu care va prezenta, mediatorilor prezenti la gala, efectele medierii obligatorii, cu bune si mai putin bune, din perspectiva practicianului implicat zi de zi în mediere.

Alessandra Cagnazzo s-a nascut la Leverano(LE), 1972, locuieste la Roma, unde-si desfasoara activitatea ca avocat si mediator familial in cadrul Curtii de Apel de la Roma, Milano si Lecce. Din anul 2006 este membru asociat al AIMeF (Asociatia Iatliana de Mediatori Familiali). Cadru didactic universitar, coordoneaza cursul de inalta specializare in Dreptul Familiei, in cadrul Ateneului Pontific Regina Apostolorum si preda Dreptul Familiei in cadrul Cursului pentru preoti in cadrul aceleiasi institutii.

Despre activitatea doamnei Cagnazzo se pot obtine mai multe informatii de pe site-ul casei de avocatura in cadrul careia isi desfasoara activitatea: www.studiolegalecagnazzopreite.com

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie