Amanare in dosarul fostului ministru Miron Mitrea

 

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat vineri, pentru 5 mai, judecarea dosarului in care deputatul PSD Miron Mitrea este acuzat de coruptie in legatura cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari.

miron mitreaMotivul amanarii a fost faptul ca doi dintre martorii chemati in instanta nu s-au prezentat la audieri, scrie Agerpres.

Totodata, la termenul de astazi, judecatorii au dispus reluarea procedurilor pentru a identifica un cont al mamei lui Mitrea deschis la o banca din Germania.

La termenul anterior din 14 aprilie, magistratii au audiat-o pe Viorica Mitrea, mama deputatului PSD, iar aceasta a explicat atunci ca banii folositi la renovarea casei sale provin din castigarea unui proces pe care ea l-a intentat statului german.

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, Lucrarilor Publice si Locuintei in perioada 2000-2004, a fost acuzat de DNA de luare de mita, instigare la fals material in inscrisuri oficiale, in legatura directa cu infractiunea de coruptie, uz de fals.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata Irina Jianu, fost inspector de stat, sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), ulterior inspector general de stat in constructii la ISC, aceasta fiind acuzata de dare de mita, folosirea cu rea-credinta a bunurilor societatilor comerciale intr-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, a fost trimis in instanta Nicolae Popescu, fost arhitect-sef la Primaria Voluntari, acuzat de fals material in inscrisuri oficiale si favorizarea infractorului, ambele in legatura directa cu infractiunile de coruptie.

Astfel, potrivit DNA, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de 927.420 de lei in schimbul numirii si mentinerii acesteia in functia de inspector sef adjunct si inspector-sef al ISC.

DNA sustine ca aceasta suma reprezinta contravaloarea lucrarilor de constructii, amenajare si dotare efectuate, cu titlu gratuit si in lipsa unor contracte de antrepriza sau subantrepriza, de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau, SC Durimpuls SRL Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la un imobil din judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie