Deputatul Florin Popescu, cercetat pentru trafic de influenta, nu se considera un pericol public

 

Deputatul Florin Popescu, cercetat de DNA pentru savârsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii în scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a declarat luni ca nu este un pericol public si considera ca justitia trebuie sa îsi faca datoria.

florin popescu„Consider în continuare ca justitia trebuie sa îsi faca treaba, dar eu nu sunt un pericol public. Le voi cere parlamentarilor sa îsi faca datoria cum considera dânsii de cuviinta”, a declarat deputatul luni la Parlament, înaintea audierilor de la Comisia juridica.

Comisia juridica îl va audia luni pe deputatul Florin Popescu, membru al Partidului Miscarea Populara, dupa ce ministrul Justitiei a trimis saptamâna trecuta conducerii Camerei Deputatilor solicitarea DNA de arestare preventiva a acestuia.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici declara saptamâna trecuta ca Biroul Permanent a sesizat Comisia juridica cu privire la solicitarea ministrului Justitiei, iar comisia are la dispozitie trei zile pentru a finaliza raportul.

„Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a luat act de scrisoarea ministrului Justitiei cu privire la solicitarea Parchetului privind încuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu si a sesizat Comisia juridica. Aceasta are termen de trei zile lucratoare pentru a da un raport. Programul comisiei urmeaza sa fie stabilit de presedintele ei, astfel încât luni la prânz sa poata fi prezentat Biroului Permanent raportul respectiv, urmând ca de luni, în cinci zile lucratoare, BP sa convoace plenul în vederea votului pe raport. În mod normal, probabil ca în perioada 5 — 7 mai, mai exact miercuri, pe 7, cu ocazia votului final, va avea loc si votul pe raport”, preciza Mircovici.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenta si autoritatea decurgând din functia de presedinte al PDL Dâmbovita, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 — 60.000 pui grill (60 — 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetatenilor din judetul Dâmbovita, în campania electorala pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Dâmbovita.

DNA sustine ca, pentru a împiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare închiriat si folosit de o societate comerciala care nu îi apartinea.(A — autor: Florentina Stefanescu, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie