Vehiculele agricole ar putea circula din nou pe drumurile publice. Proiect de modificare a Codului Rutier

 

Doisprezece senatori si deputati au initiat un proiect de modificare a Codului Rutier care prevede ridicarea interzicerii circulatiei pe drumurile publice a vehiculelor agricole. Motivul? Parcelele agricole sunt farâmitate.

tractor pe sosea“România este tara cea mai divizata din cadrul Uniunii Europene, detinând, dupa statistici, 32,2% din numarul de exploatatil ale Uniunli Europene, legislatia fondului funciar având prevederi care au favorizat actuala farâmitare. Desi numarul total de exploatatii agricole au scazut în ultimul deceniu cu peste jumatate de milion, de la 4,48 milioane ferme in 2002 la 3,86 milioane ferme in 2010, s-a mentinut structura extrem de divizata a agriculturii românesti si caracterul de subzistenta al marii majoritati a fermelor. Pornind de la aceasta realitate privirtd structura agrara a României, excesiv farâmitata, se considera faptul ca trebuie abordata special problema circulajiei pe drumurile publice a utilajelor si autopropulsatelor agricole care se deplaseaza spre parcelele agricole. Fata de cele prezentate, am elaborat propunerea legislativa, anexata, pe care o supunem spre adoptare, în procedura de urgenta, Parlamentului”, se arata în textul de motivare a propunerii legislative.

Astfel, daca propunerea va fi adoptata, utilajele si autopropulsatele agricole vor avea voie sa circule din nou pe drumurile publice cu conditia însotirii acestora de autovehicule dotate cu semnale speciale de avertizare cu lumina galbena. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie