Camera Deputatilor a amanat din lipsa de cvorum votul privind imunitatea deputatului Florin Popescu

 

Votul privind imunitatea deputatului PMP Florin Popescu, poreclit „baronul puilor”, acuzat de coruptie, a fost amânat din lipsa de cvorum.

florin popescuVotul a fost amânat pentru saptamâna viitoare.

Surse politice spun ca parlamentarii PSD au considerat ca nu este momentul potrivit pentru a da un vot împotriva cererii DNA de arestare preventiva a deputatului, chiar în campania pentru alegerile europarlamentare, pentru ca astfel ar da nastere unor critici. Parlamentarii PSD ar fi decis într-o sedinta a grupului parlamentar sa nu vina cu totii în sala pentru a asigura cvorumul.

La o verificare rapida a votului s-a constatat ca nu sunt suficienti deputati în sala pentru a asigura cvorumul, desi de dimineata erau 209 parlamentari prezenti, în conditiile în care este nevoie de doar 203 pentru cvorum de sedinta.

În ultima vreme, toate voturile privind arestarea preventiva a unor parlamentari au fost negative. Deputatii au decis sa-si apere colegii, chiar daca fac parte din alte partide sau e vorba de adversari politici.

„Daca nu e cvorum, cum sa supun la vot? Daca aprobam cei 150 prezenti în sala, nu era valabil votul, pentru cvorum trebuie sa fie 203”, a spus social-democratul Viorel Hrebenciuc.

El a adaugat ca PSD nu are motive sa se teama de un scandal de imagine.

„De ce sa se teama PSD? Trebuia sa se teama si ceilalti. Singuri nu putem face cvorum. Avem nevoie si de PDL, nu suntem singurii lipsa la cvorum”, a spus el.

Pe de alta parte, parlamentarul Remus Cernea spune ca a fost „un truc” pentru ca votul sa nu aiba loc astazi.

„La votul final, n-am avut cum sa-i numar, parea sa fim 200 sau peste si brusc Hrebenciuc a oprit sedinta pe pretextul ca n-ar fi fost cvorum. Puteti numara exact câti deputati erau. Cofndorm votului electronic scrie ca ar fi fost 130. Puteti confirma numarând om cu om”, a spus Remus Cernea.

„Mi-e teama ca a fost un truc procedural pentru a nu avea vot final. Azi era vot final în privinta Rosiei Montane, a gazelor de sist, pentru arestarea preventiva a unui deputat, mai erau alte teme. Probabil s-a gasit un truc pentru a nu vota”, a adaugat el.

Florin Popescu a spus ca nu a fost cvorum deoarece în sala erau 135 de deputati. El a adaugat ca asteapta ca biroul permanent sa ia o decizie privind data la care va avea loc un nou vot.

DNA a cerut aviz pentru arestarea preventiva a lui Florin Popescu. Cererea a primit aviz negativ de la Comisia Juridica.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea în miscare a actiunii penale fata de Florin Popescu pentru folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere într-un partid, în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, potrivit unui comunicat transmis de DNA. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie