Liviu Voinea: Schema de restructurare a datoriilor bancare ar putea intra în vigoare de la 1 iulie

 

Schema de restructurare a datoriilor bancare ar putea intra în vigoare de la 1 iulie, a anuntat, la Realitatea TV, ministrul pentru Buget, Liviu Voinea.

Liviu Voinea

Liviu Voinea

„Aceasta masura numita gresit, dupa parerea mea, electorata, este una de restructurare a datoriei pentru bun plantici, care au venituri sub medie. (…) O astfel de masura ajuta un milion de oameni care au credite si sunt sub salariul mediu pe economie”, a declarat Liviu Voinea.

„Probabil va intra în vigoare de la 1 iulie. Colega mea doamna Petrescu (Ioana Petrescu, ministrul Finantelor) lucreaza la forma finala a acestei ordonante, care va fi în perioada urmatoare în dezbatere publica si apoi pe masa guvernului”, a adaugat Voinea, la Realitatea TV.

În luna februarie, premierul Victor Ponta a anuntat, la finalul discutiilor cu Fondul Monetar International, ca Guvernul va aplica un program de stimulare a consumului, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai dupa expirarea perioadei de reesalonare.

Guvernul estimeaza ca aceasta schema de reduceri fiscale pentru populatia cu venituri sub medie si credite bancare ar putea duce la reesalonarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români, iar bancile ar putea reduce ratele la credite cu pâna la 4 miliarde de lei în 2014. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie