Excludere definitiva din magistratura

 

Mihaela Aghenitei, procurorul care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea, furnizându-i acestuia informatii confidentiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galati, a fost exclusa din magistratura, a decis definitiv Înalta Curte de Casatie si Justitie.

ICCJUn complet de cinci judecatori de la instanta suprema a respins o contestatie depusa de Mihaela Aghenitei si a mentinut decizia de excludere din magistratura luata în septembrie 2013 de Sectia pentru procurori a CSM.

Decizia CSM a fost luata pe fondul abaterilor disciplinare savârsite de Mihaela Aghenitei, cum ar fi „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei si nerespectarea îndatoririi de a se abtine atunci când stia ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”.

De asemenea, CSM îi reprosa procuroarei ca si-a folosit functia pentru a obtine un tratament favorabil pentru Mihail Boldea din partea autoritatilor.

În plus, Mihaela Aghenitei a fost exclusa din magistratura pentru ca CSM a considerat ca si-a exercitat functia cu rea-credinta.

DIICOT informa, într-un comunicat din aprilie 2013, ca procurorii de la Serviciul Teritorial Galati au dispus pe 22 martie 2013 începerea urmaririi penale fata de Mihaela Aghenitei, magistrat procuror.

„În sarcina acesteia s-a retinut faptul ca, în exercitarea atributiilor de serviciu, cu intentie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecata a doi inculpati, pentru savârsirea infractiunii prevazute de art. 257 alin. 1 Cod Penal cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurarii beneficiului dispozitiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 inculpatului Mihail Boldea, anterior trimis în judecata, prin rechizitoriul DIICOT — Serviciul Teritorial Galati”, preciza DIICOT.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie