Dosarul in care Gigi Becali vrea majorarea despagubirilor pentru un teren din Pipera va fi rejudecat de Curtea de Apel Bucuresti

 

Dosarul în care finantatorul Stelei, Gigi Becali, cere majorarea despagubirilor de la Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), în urma exproprierii pentru construirea pasajului rutier Pipera, va fi rejudecat de Curtea de Apel Bucuresti, a decis, marti, instanta suprema.

gigi becaliHotarârea pe care o va lua Curtea de Apel Bucuresti în acest caz va fi definitiva.

Terenul în legatura cu care Gigi Becali a dat în judecata municipalitatea avea 1.773 de metri patrati si era amplasat pe Soseaua Pipera.

Finantatorul Stelei a fost expropriat în 2010, iar Primaria Capitalei a stabilit sa îl despagubeasca pe acesta cu 68.000 de euro, adica aproximativ 38,35 de euro pentru un metru patrat, însa Becali a atacat în instanta hotarârea municipalitatii.

Tribunalul Bucuresti, prima instanta care a judecat dosarul deschis dupa ce Becali a contestat cuantumul despagubirilor, a hotarât ca omul de afaceri sa primeasca suma de 590 de euro pentru fiecare metru patrat de teren, respectiv 1,04 milioane de euro în total.

Decizia tribunalului a fost atacata de municipalitate la Curtea de Apel Bucuresti, care a stabilit, în 7 octombrie 2013, un cuantum al despagubirilor de 773.000 de euro, ceea ce înseamna atunci aproape 436 de euro pe metru patrat.

„Admite apelul. Schimba în parte sentinta, în sensul ca stabileste cuantumul despagubirilor la suma de 773.000 euro, contravaloarea în lei a acestei sume la data efectuarii platii. Mentine restul dispozitiilor sentintei. Obliga intimatul la 3.000 lei cheltuieli de judecata”, s-a precizat în solutia magistratilor.

Hotarârea a fost atacata cu recurs la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a decis, marti, sa trimita dosarul înapoi la Curtea de Apel Bucuresti, pentru rejudecare. Otilia Ciocan, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie