Alegeri europarlamentare. Dosare penale

 

Dincolo de disensiunile dintre cei care indemnau la vot si cei care sustineau boicotarea alegerilor, dincolo de rezultatele exit-poll-urilor in urma carora multi s-au grabit sa desfaca sampania sau sa isi scrie discursul de invins, alegerile pentru Parlamentul European s-au lasat si cu o serie de dosare penale.

votEste si cazul celor din comuna prahoveana Podenii Noi, unde o parte dintre alegatori au fost dusi la vot cu masinile Politiei Locale.

Mai exact, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Georgian Dragan, citat de Agerpres, politistii efectueaza cercetari dupa ce a fost facuta o sesizare potrivit careia alegatorii sunt dusi la vot cu masinile Politiei Locale.

In urma verificarilor s-a stabilit ca aspectele se confirma, in cauza fiind intocmit dosar penal de cercetare in rem sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare, urmand a se stabili vinovatul.

„S-au confirmat aceste sesizari, Politia a facut verificari suplimentare, iar alegatorii transportati la vot au spus ca nu s-au simtit influentati in exercitarea votului, astfel ca s-a apreciat ca nu sunt indicii privind savarsirea unei infractiuni electorale”, a explicat insa presedintele BEJ Prahova, judecatorul Corneliu Sologon.

Totodata, Politia Prahova a mai intocmit dosar penal pe numele primarului din comuna Baltesti, Radu Ion, in cauza efectuandu-se cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de pentru frauda electorala. Rodica Buliga, avocatura.com

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie