Societatea Corsar Online, detinatoarea site-ului www.cel.ro a pierdut in instanta un proces colectiv

 

Zeci de persoane, revoltate ca nu si-au primit produsele comandate, au hotarat sa actioneze in instanta societatea Corsar Online (detinatoarea site-ului www.cel.ro), apeland la serviciile juridice ale Casei de Avocatura „Calin si Asociatii”.

celIn urma cu un an, in ziua de Paste, site-ul www.cel.ro a lansat o oferta promotionala prin care televizoarele marca Toshiba tipul LED 40 40RL938 Full Hd puteau fi achizitionate la pretul de 49 lei/buc, oferta fiind acceptata de sute de persoane prin metoda „click-wrap”.

Ulterior, toti cei care le-au comandat au primit un e-mail de refuz de livrare, in care li se motiva ca oferta a fost o simpla eroare de sistem.

Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a admis cererea pagubitilor si a obligat Corsar Online la predarea a cate un televizor/persoana, comandate la pretul promotional.

„Castigarea procesului colectiv impotriva site-ului CEL.RO a reprezentat un caz complex care a necesitat o serie de analize integrate, mai ales in contextul in care proba contractelor incheiate prin intermediul mijloacelor electronice este dificil de realizat, din cauza absentei suporturilor pe hartie.

Decizia Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti in aceasta speta reflecta gradul de maturitate la care au ajuns unele instante din Romania. Este pentru prima data cand se ia o astfel de decizie intr-o speta care priveste drepturile consumatorilor nascute din contractele incheiate la distanta, devenind un punct de referinta in jurisprudenta privind segmentul contractelor electronice si al magazinelor online.

Decizia creeaza un precedent important si repara o situatie total nedreapta, in care comerciantii nu urmaresc decat sa isi faca publicitate, prin lansarea unor oferte promotionale pe care, ulterior, nu le onoreaza.

Desi solutia nu este definitiva, acest moment vine sa confirme directia practicii judiciare a instantelor nationale in deplina concordanta cu dispozitiile legislatiei europene”, declara Av. Cristina Grecu, Senior Associate in cadrulSCP „Calin si Asociatii”. Av. Cristina Grecu, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie